KİŞNİŞ (Küçük Paket)

Meyveleri olgunlaştıktan sonra toplanarak güneşte kurutulur. Akdeniz, Meksika, G. Amerika ve Hint mutfaklarında yaygındır. Türkiye’de baharat olarak kullanılır. Et, tavuk, hoşaf kullanım alanlarıdır.

 

Şekerli ürün, krema, yumuşak peynir, mantar, zencefilli ekmek, elma tatlısı, bisküvi, kek, kurabiye, çorbalar, salatalar, fasülye, dolmada kullanılır… Daha çok üzeri şekerle kaplanan meyveler “kişniş şekeri” adıyla tüketilir. Ayrıca turşuya eklenebileceği gibi toz haline getirilerek hemen hemen her yemeğin içine dahil edebilirsiniz.


Saklama Koşulları
Serin, kuru ve rutubetsiz, güneş ışığı olmayan yerlerde muhafaza ediniz.
Satın aldığınız ürünü 2 yıl içinde tüketiniz.
Güneş ışığına maruz kalmayan seramik kavanozları tercih edin.

Koruyucu madde içermez.
KİŞNİŞ
BARKOD NOGRAMAJKOLİ İÇİ
869288860113830 g.20 adet