Köri birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen bir baharattır. Hindistan ve Güneydoğu Asya’da yaygınca kullanılır. Serin kuru ve karanlık yerlerde saklanarak tazeliği korunur. Genellikle zerdeçal, sarımsak tozu, tatlı kırmızı toz biber, kişniş, kimyon, tarçın, çemen, zencefil, karabiber, hardal ve muska içerir.
Köri baharatının en yaygın kullanıldığı yemek ise pilavdır. Körili pilav sarı rengi ile hem göze hem de baharatın lezzeti ile damağa hitap eder. Hem bulgur pilavlarında hem de pirinç pilavlarında kullanılabilir. Tavuk kızartmalarında, etli ve sebzeli yemeklerde kullanılır. Ayrıca köri yoğurt, limon suyu ve sarımsakla bir karışım hazırlayarak kırmızı et veya tavuk yemeğinin üzerine sos yapabilirsiniz.