ZENCEFİL TOZ (Cam Kavanoz)

Zencefil hem taze hemde kurutulmuş olarak tüketebilirsiniz. Ancak günlük tüketimini 4 gram ile sınırlandırmakta fayda vardır. İçerdiği C vitamini sayesinde genellikle soğuk algınlığı ve grip hastalıklara yakalandığımızda direkt başvurduğumuz bir baharat türüdür.

 

Özellikle tavuk, balık ve et yemeklerinde kullanıldığı zaman sindirimi kolaylaştırıcı etki gösterir. Kek ve kurabiye gibi unlu mamüllerin hamurunda eklendiğinde şekerin baskın tadını hafifletir, lezzet ve renk verir. Zencefili çay olarak ya da bal ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Taze zencefilin çayını hazırlamak için önce kabuklarını temizlemeliyiz. Kaynamış suyun içine zencefil ister dilimleyerek ister rendeleyerek ilave edin. 10 dakike kadar demlemeye bırakın.


Saklama Koşulları
Serin, kuru ve rutubetsiz, güneş ışığı olmayan yerlerde muhafaza ediniz.
Satın aldığınız ürünü 2 yıl içinde tüketiniz.
Güneş ışığına maruz kalmayan seramik kavanozları tercih edin.

Koruyucu madde içermez.
ZENCEFİL TOZ
BARKOD NOGRAMAJKOLİ İÇİ
869288861428270 g.10 adet